Damak tadımız yanılmaz!
Reyonlar > Et ve Et Ürünleri

Et ve Et Ürünleri

Uzmanına Sor

Beyaz ve Kırmızı’da söz müşterinin...

Yerli Et konusunda nelere dikkat ediyoruz?

  1. Büyükbaş ve küçükbaşta Trakya ve Çanakkale yöresi hayvanlarından kesim yapıyoruz.
  2. Büyükbaş hayvanlarda; erkek ve genç hayvan olmasına, kulak numarasına ve kimlik bilgisinin bulunmasına, düzenli olarak veteriner kontrolünün yapılmış veya yapılıyor olmasına, görünür bir aksaklık ve eksiklik bulunmamasına dikkat ediyoruz.
  3. Kesim yerinin; mutlaka bir entegre tesis olmasına, İslami usullere uygun kesim yapan kasapların bulunmasına ( İslami hassasiyeti olan kasaplara kesim yaptırıyoruz) dikkat ediyoruz. Aksi halde kesim yapmıyoruz.
  4. Frigofrik araçlarla mağazalara sevk ediyoruz. Küçükbaş hayvanlarda Trakya ve Çanakkale yöresi kıvırcık kuzu kesimi yapıyoruz. Büyükbaş hayvanlarda gösterdiğimiz hassasiyeti küçükbaş hayvanlarda da gösteriyoruz.

Yerli Et konusunda nelere dikkat ediyoruz?

  1. Et büyük parça ise, damgalı olup olmadığına
  2. Üretim ve son kullanma tarihine,
  3. Etiket bilgilerine(üretici firmasına, üretim yerine),
  4. Görünüşüne(renginin doğal, diri olup olmadığına),
  5. Kokusuna,
  6. Satış yerine (market,kasap vb.),
  7. Satış yerinde ve satıcılarda temizlik ve sağlık kurallarına uyulup uyulmadığına,
  8. Gıda muhafaza kurallarına uyulup uyulmadığına,
  9. Veteriner kontrolü olup olmadığına.

Selam Market Et ve Et Ürünleri

Uzmanına Sor